Időkép

21 tonna kukorica egy hektárról

Zurück

Arra lehetett volna gondolni, hogy a bejelentés értetlenséget, vagy legalábbis vitát vált ki, hiszen hazai szakmai körökben a

21 tonnás terméscél kitűzésének realitása még nem hangzott el. Ehelyett úgy lehetett érezni, hogy a rednezvény résztvevői között buzdító hatású volt, és lekesedéssel fogadták. Abban a tudatban tettük a bejelentést, hogy nem világrekordot akarunk megdönteni, "csak" saját magunkhoz mérten jelölünk meg egy célt, amelynek elérése nem mást, mint szakterületek közötti összefogást, gondos tervezést, kivitelezési fegyelmet és nem kevés elhivatottságot feltételez. Egymás között már megfogalmaztuk, hogy az elmúlt évihez hasonló kedvező évjáratban akár öntözés nálkül is teljesíthető, de az öntözést is bekalkulálva a lehetőségek közé, a következő 3 év elegendő lehet ahhoz, hogy a díj gazdára találjon.

Mely feltételek teljesülésétől várjuk a sikert? Szerintünk ma Magyarországon legalább 10 olyan hibridet termesztenek, amellyel a cél elérhető. Azokon a tájakon, amelyeken eddigi kiemelkedő terméseink is megszülettek, eséllyel indulhatnak a versenyzők. Előreláthatólag egy olyan versenyző éri majd el először a 21 tonnát hektáronként, aki több szakterület tanácsadóinak szakértelmét és tanácsait sikeresen összehangolja, és jó döntéssorozattal megvalósítja.

Midenkit lelkesítünk, s várjuk a jelentkezőket!

A kiírás a mellékletben található.

Abladbare Dateien

Zurück

Beiträge

Nur registrierte Benutzer können Beiträge eintragen!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária