Időkép

Új alelnöke van a Magyar Kukorica Klubnak

Back

Szakmai vita folyt, metodikai kérdések is felmerültek, de a hangsúly mégis az egyesületi élet értékelésén, a Klub mûködéséhez való hozzájárulás elismerésén és az új tisztségviselõ megválasztásán volt.

A rendezvény helyszíne megadta az "alaphangot" a közgyûlésnek, hiszen Beethoven szelleme mindenütt ott lebeg a gyönyörû park és kastély zugaiban, betölti tereit.

Talán nem sértõdik meg a nagy zeneszerzõ (sokak szemében talán a valaha élt legnagyobb), ha a Klub tagjainak leki szeme elõtt inkább Papp Endre, az elsõ európai beltenyésztéses hibridkukorica "teremtõje" jelent meg. Arról sem feledkeztek meg emlékezni, hogy itt öntözték leginkább a magyar kukoricatermesztés világszínvonalra emeléséhez szükséges tudás fáját.

Dr Bedõ Zoltán akadémikus üdvözölte az összegyûlteket. Kiemelte a függetlenség fontosságát a szakmai információáramoltatásban, kifejezte reményét, hogy az Intézet és az egyesület közötti kapcsolat is erõsödik a jövõben.

Miután az elnöki és Felügyelõ bizottsági beszámolót a Közgyûlés elfogadta, az Elnök javaslatot tett Csibor István, Fodor Mihály, Hegedüs Imre Perczel Mihály, Sczaurski József és Simon László tiszteletbeli tagságára. Az indoklásban méltatta a szakmai programokat támogató ProZea Alap létrehozásában játszott szerepüket, anyagi áldozatvállalásukat. Az új tiszteletbeli tagokat egyhangú szavazással választották meg .

Szintén egyhangú (titkos) szavazással választották alelnökké Vesztergombi Angélát. Vesztergombi Angéla 2007-tõl tagja a Klubnak, s azóta is aktívan vesz részt a szakmai munkában.

Dr. Szieberth Dénes elnök a zárszóban megköszönte minden támogató  személy és szervezet segítségét és kiemelte annak jelentõségét, hogy a Közgyûlést a hazai agrárszakma kiemelkedõ fontosságú helyén tarthatták.

Back

Comments

Only registered users are allowed to comment

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária