Időkép

Előrehaladás a versenyterületek betakarításában

Back

Köszönhetően a kedvező időjárásnak, a versenyzők jó hozzáállásának és kitűnő szervezőkészségének, jelentős előrehaladás történt a versenyterületek betakarításában.

Az előrehaladást természetesen az is segítette, hogy egyre több új ellenőr szerzi meg a szükséges gyakorlatot, s egyszerre több helyen is folyhat az ellenőrzött betakarítás.

Magunk is nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk minden betakarítási esemény köré több ünnepélyességet fűzni - az lenne az igazi -, de az idővel versenyt kell futni. A megkésett betakarítási időszak miatt szinte futólépésben kell mindent elvégezni. Azonban így is bánat számunkra, ha egy egy parcella kiesik. Ez történt Nagyszénáson az 5+1 Kft. nél, ahol a talaj nem viselte el a kombájn súlyát, s Anarcson, ahol a sietség kapkodásba ment át, s az ellenőr nem tudott minden lényeges momentumnál jelen lenni.

Ki kell emelni a hátralévő betakarítások sikeressége szempontjából a szervezettség, fegyelem és segítőkészség jelentőségét. Ezzel a versenyzők a visszalévők  versenyben maradását segítik. Példaértékűnek lehet említeni - mások érdemeit hasonlóan értékelve - az "Október 6" Gazda Kft. (Nagyszénás) és a Hartmann Farm Kft. (Szákszend) hozzáállását. Mindkét helyen a maximális teljesítmény mellett az ellenőrzés is maximális segítséget kapott, feladatai ellátásához.

These files can be downloaded

Back

Comments

Only registered users are allowed to comment

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária