Időkép

Megbeszélést tartott a Klub Elnöksége

Vissza

Július 27.-én megbeszélést tartott a Klub elnöksége. A témák közül legérdekesebbek voltak a Top20 kísérletek jelenlegi helyzetével és Termésversennyel kapcsolatosak.

Elhangzott, hogy az eddigi állapot (beérkezett információk) szerint az elvetett 20-ból kísérlet 16 még alkalmas az értékelésre (a rendkívüli idõjárási helyzet dacára!). Kiestek a muronyi, martonvásári, mezõhegyesi és jászboldogházi kísérletek.

Foglalkozott az ülés a Top20 kísérletek helyzetével általánosságban is. Itt akörül folyt a vita, hogy a csökkenõ pénzügyi támogatás a nem megfelelõ támogatási program, vagy a kísérleti program iránti érdeklõdés alacsony színvonalának következménye-e. Esetleg más folyamatok állnak a háttérben - pl. a válság valós vagy pszichikai hatásai? Megfogalmazódott, hogy a Top20 program csak egy erõs termelõi, kereskedõi és feldolgozói kör pénzügyi támogatásban is kifejezett érdekeltsége esetén éri el célját.

A Kukorica Termésversennyel kapcsolatban - az elnöki beszámoló adatai alapján azt állapíthatták meg, hogy az idõjárás a versenyzési kedvre sem hatott pozitívan. Legalábbis a hírverõ tanácskozásokat követõen a jelenleginél nagyobb érdeklõdés mutatkozott. Az is igaz, hogy idõjárási okokra hivatkozva (jégverés, belvíz) több, korábban már a jelentkezését benyújtó versenyzõ volt kénytelen visszalépni.

Új fejlemény, hogy a határokon túlról is van érdeklõdés (Vajdaság). A Versenybizottság megvizsgálja, hogy milyen feltételek mellett lehetne a versenyt "határtalanná" tenni.

A Top20 és a Kukorica Temrésverseny támogatására kampány indul.

 

 

 

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária