Időkép

Meghívó Közgyûlésre!

Vissza

Február 1.-én Perkátán, a BioNat Kft baktériumtrágya fermentáló üzemében tartott ülést a Klub Elnöksége. Mielõtt hozzákezdtek volna a napirend megtárgyalásához,

 meglátogaták a régi malom felújításával kialakított gyárat, s a hozzá kapcsolódó mikrobiológiai és talajlaboratóriumot. 

A létesítményt Justus Gyula ügyvezetõ és egyben tulajdonos, a Kukorica Termésverseny egyik szponzora mutatta be.

Az értekezleten elhatározták, hogy az idei elsõ Közgyûlést február 16.-ra összehívják!

Az idõpont nem szokatlan, hiszen a Közgyûlést a korábbi években is hasonló idõszakában hívták össze. A most soron következõ Közgyûlésnek különleges szerepe abban lesz, hogy minden eddiginél jobban kihangsúlyozza a tagság szerepvállalását az éves program végrehajtásában.

Különösen nagy feladatnak ígérkezik a Kukorica Termésverseny lebonyolítása, hiszen az elmúlt évben már 78 jelentkezõ volt, s idén még ennél is többre számítanak.

Az Elnökség várakozásai szerint jelentõs lesz az érdeklõdés a versenyen kívüli kukoricatemrõ parcellák termésének tanúsítására. E feladat elvégzésére szintén készen állnak.

Az Elnökség által megfogalmazott cselekvési tervben a korábbiakhoz hasonló szerepet kap a Top20 Fajtakísérleti Program, és a Honlap tartalmi és formai fejlesztése is. Gyakrabban, s megújult formában kívánják kiadni a Kukorica Barométert, továbbfejlesztik a meteorológiai állomáshálózatot. Tervezik, hogy mind a Top20, mind a Kukorica termésverseny eredményeinek megjelenítéséhez igénybe veszik a térinfomatika alkalmazása által felkínált lehetõségeket.

Úgy tervezik, hogy a továbbiakban mind az elnökség üéseit, mind a Közgyûléseket olyan helyszínekre hellyezik ki, amelyek valamilyen szempontból különösen kapcsolódnak a Klub tevékenységéhez, s ráirányítják a tagság figyelmét támogatóik együttmûködõik vagy a Klub sikereihez jelentõsebb teljesítmény nyújtásával hozzájárulók tevékenységére.

A legközelebbi Közgyûlést Enying térségében tervezik megtartani, s meglátogatják Mikó Ferenc, a Kukorica Termésverseny 2010. évi gyõztesének gazdaságát.

A Magyar Kukorica Klub közgyûlései nyilvánosak, azokon minden, a Klub élete, tevékenysége iránt érdeklõdõt szívesen látnak.

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária