Időkép

Az első versenyparcella - 2012.

Vissza

Nagy port kavart fel az első versenyparcella betakarítás Mindszent határában. Leginkább csak azért, mert itt sem esett az eső már régóta. Ifjabb Hevesi István jelezte, hogy a szokatlanul korai időpont ellenére a környező termőtáblákéval együtt szeretné a parcella termését raktárban látni.

Miután az ellenőrök megállapították, hogy a feltételek megfelelnek a Szabályzat által előírt feltételeknek, megmérték a versenyterületet, megállapították, hogy a kombájn tartálya és a szállító járművek rakterülete üres, jelt adtak a munka megkezdésére. A hatsoros kombájn a „minden harmadik gépalj” módszer alkalmazásával viszonylag gyorsan végzett a betakarításával, s a két szállító jármű elindulhatott a mérőhelyre. Közben az ellenőrök elvégezték a szemnedvesség minták mérését.
A terméseredmény önmagában nem indokolta volna két ellenőr, főellenőr és a Szervező Albizottság titkárának jelenlétét, de hát mégiscsak ez volt az első betakarítás 2012.-ben!
A gazda, ifjabb Hevesi István a DKC4964 jelű hibridet választotta „versenytársnak”. A hibrid 2009.-ben 13,25, 2010.-ben 15,47, 2011.-ben 16,13 t/ha maximális terméssel és összesen 13 regionális ill. országos helyezéssel ajándékozta meg indítóit. A bizalom tehát jogos volt a választásnál. Hogy mit jelent majd a valamivel 9 t/ha feletti termés (12,3%-os szemnedvesség mellett), később derül ki. A rajt mindenesetre sikeres volt!
 

Letölthető fájlok

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária