Időkép

Sajtótájékoztató

Vissza

A Magyar Kukorica Klub Egyesület sajtótájékoztatót tartott Martonvásáron, a MTA Mezőgazdasági Kutató Központ előadótermében. A sajtótájékoztató témái a Top20 kisparcellás hibridkukorica fajtakísérletek és a VI. Kukorica

Termésverseny eredményei voltak. A Top20 Fajtakísérletek eredményeit Dr. Árendás Tamás, az adafeldolgozás és értékelés irányítója ismertette, míg a termésversenyről Szieberth Dénes számolt be. A Top20 Fajtakísérletekhez kapcsolódó, a Szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft.-nél folyó kukoricacső betegségekkel kapcsolatos kísérletekről Prof. Dr. Mesterházy Ákos tartott értékelő előadást. A fő témák között Simon László nagyvenyimi és Mikó Ferenc enyingi gazdák szakmai élménybeszámolót tartottak az augusztusban az Amerikai Egyesült Államokban tett utazásról. A Top20 Kísérletek és a Kukorica Termésverseny sajtóközlésre előkészített anyagai a mellékletekben találhatók. Felhívjuk a figyelmet, hogy a VI. Kukorica Termésversenyről szóló közlés a parcellákra vonatkozó egyszerű eredményközlés, nem tekinthető díjazási sorrend megállapításnak. A díjazás megállapítására később kerül sor, s a díjak átadása 2015. február 13.-án lesz Gödöllőn, a Grassalkovich kastély Lovardatermében. Erről később külön ertesítéssel szolgálunk.

A rendezvény kiemelt vendégei voltak a Zágrábi nemesítő intézet igazgatója és munkatársai, valamint Varga Péter, a szlovákiai Karva Mezőgazdasági Szakközépiskolájának igazgatója, a Gazda Polgári Társulás elnöke. Szerbiából Nina Pualic és Rabata Norbert érkeztek, főként a Kukorica Termésverseny tanulmányozására. 

Letölthető fájlok

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária